۲ تا سهمیه ایثارگری وجود داره. یکی سهمیه ۲۵ درصدی هست و یکی هم سهمیه ۵ درصدی هست.
سهمیه ۲۵ درصدی به معنی اینه که ۲۵ درصد ظرفیت هر دانشگاهی به این دسته اختصاص داده میشه. البته این در صورتیه که ۲۵ درصد ظرفیت دانشگاه بیشتر از ۰.۵ بشه. مثلاً اگه یه دانشگاهی فقط ۱ نفر ظرفیت داره، با این حساب که ۲۵ درصد ۱ میشه ۰.۲۵ و از ۰.۵ کمتره پس ظرفیتی به سهمیه ایثارگری ۲۵ درصدی تعلق نمیگیره!
ولی اگه ۲۵ درصد ظرفیت برابر با ۰.۵ بشه ۱ ظرفیت برای این سهمیه در نظر گرفته میشه. پس اگه یه دانشگاهی فقط ۲ نفر ظرفیت داشته باشه، یکی از اون ظرفیتها به کسانی که سهمیه ایثارگری ۲۵ درصدی دارند تعلق میگیره.
سهمیه دوم که ۵ درصدی هست تقریباُ به خودی خود توی کنکور دکتری به هیچ دردی نمیخوره. تو این سهمیه ۵ درصد ظرفیت هر دانشگاهی به این دسته تعلق میگیره. اینم در صورتی که بازم ۵ درصد ظرفیت دانشگاه از ۰.۵ بیشتر بشه. یعنی اگه دانشگاه حداقل ۱۰ نفر ظرفیت داشته باشه اونوقت یکی از ظرفیتها برای این سهمیه در نظر گرفته میشه. توی کنکور دکتری هم دانشگاهی نیست که ۱۰ نفر بگیره!
البته نکتهای که وجود داره اینه که اگه ظرفیت سهمیه ایثارگری ۲۵ درصدی تکمیل نشه، اون ظرفیتی که باقی مونده رو به سهمیه ایثارگری ۵ درصدی اختصاص میدن و اگه بازم ظرفیت تکمیل نشه به سهمیه آزاد اختصاصش میدن.
این سهمیهها توی دعوت به مصاحبه هم تاثیر دارند. دانشگاهها برای دعوت به مصاحبه تراز مشخص میکنند. مثلاً فلان دانشگاه تراز بالای ۵۰۰۰ رو به مصاحبه دعوت میکنه. حالا کسانی که سهمیه ۵ یا ۲۵ درصدی دارند اگه ۷۰ درصد این تراز رو هم داشته باشند به مصاحبه دعوت میشن. یعنی مثلاً اینجا ترازشون باید بالای ۳۵۰۰ باشه.
به عنوان یه مثال فرض کنید یه دانشگاه ۲ تا ظرفیت داره. طبق توضیحات بالا ۱ ظرفیتش به سهمیه ایثارگری ۲۵ درصد اختصاص پیدا میکنه. حالا اگه به یکی از کسانی که این سهمیه رو دارند توی مصاحبه نمره قبولی داد که این ۱ دونه پر میشه و تمام. ولی اگه به هیچکس از سهمیههای ۲۵ درصدی نمره قبولی نداد این ظرفیت به کسانی که سهمیه ۵ درصدی دارند اختصاص پیدا میکنه. حالا باز اگه به یکی از افرادی که این سهمیه رو دارند توی مصاحبه نمره قبولی بده، اون این ظرفیت رو میگیره وگرنه این ظرفیت به سهمیه آزاد اختصاص پیدا میکنه.
موفق باشید :)